Tjedan ženstvenosti u Oazi

Kao priprema za Svjetski dan ženstvenosti, 24.6., u tjednu od 13.-16.6. na svim će satovima biti posebna pažnja posvećena ženstvenosti u plesu.

Tema u svim grupama će biti veza trbušnog plesa i burleske – poigravati ćemo se senzualnim hodom, osmicama, shimmy-jima, a sve to uz zvukove jazz-a i muzike 50tih i 60tih u potrazi za našom ženstvenom, strasnom i zabavnom prirodom.

Zato moje dame, ovaj tjedan zaboravite na trenirke i ponesite:
- cipele s petom u kojima možete plesati
- haljinu ili suknju u kojoj se osjećate ženstveno i senzualno
- samostojeće čarape
- maramu ili šal za oko vrata – svilenu ili neki mekani materijal
- bilo koji komad odjeće/obuće koji volite nositi i u njemu se osjećate 'posebno'
- cvijet za kosu

Ako želite, slobodno se našminkajte – crna olovka i crvena usta su zaštitni znak burleske.
Postoji pjesma koja vas inspirira? Slobodno ju ponesite.

Read more...

Svjetski dan ženstvenosti

Pozivnica da proslavite svoju ženstvenu, strasnu i zabavnu prirodu

Pridružite se proslavi 24.06.2011. sa ženama iz preko 12 zemalja.

Zašto je potreban Svjetski dan ženstvenosti?

To je prilika da preobrazimo sebe i svijet koji nas okružuje kroz prihvaćanje i slavljenje snage koju nam daje ženstvenost, u suprotnosti s korištenjem muškog načina prikazivanja sebe kao snažne. To je otkriće, priznanje i proslava da svaka od nas osjeti i doživi na individualan način istinsku ženu u sebi  bez obzira na očekivanja okoline.
Iako je proslava ovog dana usmjerena prema ženama, nije isključiva, pa je dobrodošla podrška i sudjelovanje muškaraca i djece.
Vjerujemo da će prihvaćanje i slavljenje ženstvenosti od strane žena i šire zajednice doprinijeti smanjenju eksploatacije žena i djece širom svijeta.
 
Plan nam je da se događanja održavaju svake godine i da se odvijaju u najmanje 12 zemalja u 2011., s ciljem da se u 2012. kroz događanja prikupljaju sredstva za organizacije koje se bore protiv trgovanja ženama i djecom.

Read more...

Kako se uključiti u obilježavanje

Ovo je pozivnica za sve žene koje se žele uključiti.

Prijedlog 1
Okupite grupu od 10 žena iz svoje zajednice i zapitajte se što je za vas ženstvenost. Organizirajte događanje koje vas inspirira, stavite cvijet u kosu, napravite grupnu fotografiju i video snimku od min. 30 sekundi, te ih postavite na FB WFD fan page .
(obavezno navedite iz kojeg dijela svijeta ste)

Read more...