Otplešite ženu u sebi

Nakon godina podučavanja orijentalnog plesa i rada sa ženama, želja mi je ponuditi novi koncept tečaja za žene – holistički pristup tijelu, duhu i emocijama.
Koristeći ples i pokret, osvijestiti ćemo tijelo i emocije koje nosi, blokade koje su nastale i izraziti istinsku ženu u sebi.

Osnova tečaja je orijentalni ples – tradicionalna umjetnost koja koristi prirodne pokrete ženskog tijela. Istovremeno potiče gipkost tijela i jača mišiće odgovorne za pravilno držanje.

Zdjelica i prsi koš, dijelovi tijela koji nas biološki odrađuju kao žene, često nose blokade – energetske zbog našeg odnosa prema tijelu i svijeta u kojem živimo a koje ne cijeni ženski princip, te fizičkih zbog sjedalačkog načina života.

Ples i pokret, osvještavanje tijela, vizualizacije, poigravanje s arhetipovima i razgovor pomoči će nam da izazovemo, njegujemo i po štujemo ženu u sebi dok su nam ženstvenost, senzualnost i putenost izvor snage.

Osviješten pokret, pun ljubavi i prihvaćanja sebe,  može učiniti čuda.

Read more...

O tečaju

Orijentalni ples, na zapadu poznatiji kao trbušni ples, star tisuće godina i vjerojatno najstariji oblik plesa, nastao je iz kombinacije kultova plodnosti i štovanja velike božice, vjerskih rituala, magijskih i folklornih plesova.
Razni oblici orijentalnog plesa važan su dio kulture i tradicije zemalja Bliskog Istoka, Sjeverne Afrike i Balkana, dok su ga na Zapadu žene prihvatile kao oblik rekreacije, puta prema ozdravljenju i otkrivanju vlastite ženstvenosti.
Osnova tečaja je klasični orijentalni ples, a s vremenom se upoznajemo s različitim stilovima, folklorima i rekvizitima.

Read more...

Napomena o zdravlju i trudnoći

  • Ako imate zdravstvenih problema (kralježnica, koljena, nedavna operacija, ...), prije početka vježbanja konzultirajte se sa svojim liječnikom.
  • Molimo, obavijestite voditeljicu o svojim zdravstvenim problemima da Vam može preporučiti alternativne vježbe.
  • Ako u bilo kojem trenutku tokom ili nakon plesa osjetite bolove, obavezno recite voditeljici.
  • Ako znate da ste trudne, odmah obavijestite voditeljicu. Iako neki elementi orijentalnog plesa služe kao priprema za porod, određeni pokreti nisu preporučljivi za trudnice koje nemaju višegodišnje plesno iskustvo.