Kako upoznajem sebe kroz ples

Došlo je vrijeme da i ja nešto kažem o tome kako ples utječe na mene i što mi zapravo znači!

Iako možda to ne pokazujem, kroz ples sam naučila puno o sebi.
Na satovima plesa konstantno sam se suočavala sama sa sobom, više nego obično i nekako intenzivnije, a moja nesigurnost i manjak samopouzdanja posebno su dolazili do izražaja. Bila sam svjesna toga na neki način i to mi je jako išlo na živce, ali jučer sam napokon shvatila!
Na početku sata, dok sam plesala tebi s lijeve strane, sve je bilo super.
Uopće nisam razmišljala o tome kako izgledam dok plešem i da li me netko gleda i što misli nego sam samo plesala. Zapravo sam to shvatila tek kasnije kada smo se zamijenile za mjesta.
Ispočetka sam jako dobro upamtila koreografiju, jer sam bila koncentrirana na ples a ne unutarnja previranja. I to mi je bilo čudno!! Baš smiješno! Smile
A kada smo zamijenile mjesta nešto se desilo, počela sam razmišljati o tome kako plešem, što sad Maja misli o meni, kako nisam u stanju zapamtiti koreografiju, jer je do tada na tom mjestu bila Ana koja sve zna... i tako tona gluposti u mojoj glavi, a koreografija mi je isparila iz glave! Onda sam se malo sredila i tako...
Tek kada sam otišla van, postala sam svjesna što se to događalo u mojoj glavi.

Zadnjih mjeseci idem na shiatsu masaže kod jedne predivne žene koja mi je rekla da jedem samu sebe iznutra i da zato nemam snage i da se naučim biti nježnija prema sebi.
Moram priznati da mi nije bilo baš jasno na što to točno misli, ali sad sam shvatila i to kroz ples!Smile
Jednostavno ne trebam biti toliko kritična prema samoj sebi, uvijek mislim da nisam dovoljno dobra i da trebam raditi još više jer će mi to pomoći da postignem više (općenito u životu, poslu...).
Ali to je za mene krivo!! Potpuno krivi stav! Potpuno kontra produktivan! To je ono što me izjedalo iznutra zajedno s mojim samopouzdanjem!

Mislim da su mi ples, ti pokreti koje protresu cijelo tijelo, pogled u veliko ogledalo, druge fenomenalne žene iz grupe i tvoji odlični satovi na kojim se družim najviše sa sobom, uvelike pomogli da pomalo oslobađam svoju pravu prirodu koju sam zarobila i da učim o sebi.
Shvatila sam da nije važno što drugi misle, da nije važno kako izgledam, da je jedino važno da budem sretna i da se dobro, dobro zabavljam u svemu što radim!

I sada dok ovo pišem, uviđam da sam sve to već negdje pročitala, ali sam sada to i spoznala!

Puno hvala na predivnim satovima prekrasnog plesa koji otkriva ženu u meni...
Pusa, A.B.
01/2012